Huhtikuu 2021

tiistai 20.4.2021

Huhtikuu 2021

Reumaliiton Tuleshop

Reumaliiton Tuleshopista löytyy,  arjen apuvälineitä - Reumaliiton logolla varustettuja asusteita - Tens kipukynää  ja tens kipusiipiä kivunlievitykseen - liukulakanaa- allasjumppaan uimapukua yms.

Linkki Tuleshoppiin

Reumaliiton tiedoituksia

Reumatalosta löydät tutkittua tietoa reumataudeista
Linkki reumataloon

Verkkoluentosarja reumasairauksista

Reumatologian erikoislääkäri Antti Puolitaival reumaluennot on katsottavissa  Reumaliiton YouTube-kanavalla.

Lappeenrannan kaupungin ohjattua liikuntaa

Erityisryhmien liikuntaa Inva P-luvalla on mahdollsuus erityisryhmien liikuntakortiiin joka maksaa 65€/v +pantti kortista. Kysy erityisryhmienohjaaltaa Jenni Lehti, p. 0400 157 514

Terveysliikuntaryhmät

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Twitter-aikajanan näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Reumaliiton vuoden teema

Kerhot ja ryhmät tauolla pahentuneen koronapandemiatilanteen vuoksi.

Yhdistyksen kevätkokous 20.4.21. klo 17 Tulestupa Koulukatu 50

Esillä sääntömääräiset asiat.
Pyydämme kaikilta ennakkoilmoittaumista 15.4. mennessä
Kokoukseen voi myös osallistua videoyhteyden kautta.
Ilmoittautumiset ja osallistumisohjeet puh. 0400 395 466 tai reuma.lappeenranta@gmail.com

Tervetuloa mukaan.

Anna itsellesi lupa huomata hyvää -verkkoluento

14.4.2021

14:00 - 15:00

VERKKOTAPAHTUMA

Positiivinen asenne on opeteltavissa oleva taito. Elämän haasteissa aivoillamme on taipumus huijata meitä ja tehdä elämästämme ikävämpää kuin se onkaan.

Paikka: Sinun kotisi, Microsoft Teams -etäyhteys. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi muutama päivä ennen tilaisuutta.

Luennoitsija: MB-Onnellisuusvalmentaja Auli Malimaa

Järjestäjä: Reumatroppi-hanke, Reumaliitto

Ilmoittautuminen 11.4.2021 mennessä Webropolin kautta tästä linkistä!

Jumppavälineitä

Lappeenrannan liikuntatoimi tarjoaa videojumppia.

Tässä linkki

Viikon livejumppaohjelma:

ti 6.4. klo 13 Pyyhejumppa

ke 7.4. klo 10 Lempeä aamujumppa

ke 7.4. klo 13 Niska-hartiajumppa

to 8.4. klo 13 Lihashuolto

Kuva Sirkku Hamunen

Maanantaisin klo 11-14 Tulestuvalta

Mahdollisuus hakea kirjoja. Kirjat ovat pääasiassa kaunokirjallisuutta. Niitä ei tarvitse palauttaa.

Tervetuloa hakemaan lukemista.

Uutisia

Fibromyalgiahanke etsii testaajia

10.4.2021
Fibromyalgian omahoitoon keskittyvä verkkopohjainen hanke etsii testaajia. Ohjelma on suunniteltu ihmisille, jotka ovat sairastuneet fibromyalgiaan viimeisten viiden vuoden aikana.

Suomi tarvitsee reumarekisterin

18.3.2021
Suomi tarvitsee reuman kansallisen laaturekisterin, reumatologit muistuttavat. Rekisteri auttaa varmistamaan hyvän ja kustannustehokkaan hoidon.

THL tarkensi riskiryhmiä koronarokotuksia varten

11.2.2021
THL on julkaissut tietoja siitä, missä järjestyksessä alle 70-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat saavat koronarokotuksen. Osa reumasairauksia sairastavista kuuluu ryhmään numero kaksi.

Reumalääkkeitä ei tarvitse tauottaa koronarokotuksen takia

20.1.2021
Koronarokotteen takia ei tarvitse tauottaa reumalääkkeitä. Ainoa erityishuomiota vaativa reumalääke on tiputuksessa annettava rituksimabi.

Sidekick sovellus älypuhelimeen

18.1.2021
Älypuhelimeen ladattavassa suomenkielisessä sovelluksessa on omat ohjelmat nivelreumaa ja nivelpsoriasista sairastaville. Ohjelmaa voivat kuitenkin käyttää kaikki, jotka kokevat siitä olevan itselleen hyötyä. Ohjelma on maksuton ja sen voi aloittaa silloin kun itselle sopii.
Kuvassa olohuoneen kalustusta. Kuvastaa klubihuonetta

Reumaliiton Reumaklubi vertaistuelle.

Klubiin pääset omalla nettiselaimella. esim. Google Chrome. Siellä on eri huoneita joissa voit keskustella muiden paikallaolijoiden kanssa.
Valitse huone jossa haluat keskustella. Anna nimesi tai nimimerkki.

Klikkaa linkkiä klubin sivut avautuu siitä

Reumaklubille

Kankaisia kasvomaskeja 6€/kpl myynnissä Tulestuvalla

Monenlaisia kuoseja, kuvassa muutama esimerkki.

Pidä yllä digitaalisia taitojasi

Ylen digitreeneissä on hyödylisiä harjoitteita

Yle digitreenit

Jumppaa löytyy Reumaliiton jumppasalista.

Pysytään liikkeessä!

Linkki jumppasaliin

Apua arkeen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen

Tule ja liikuntaelinliitto klikkaa linkkiä

"Geocaching-logo on Groundspeak Inc. omistama rekisteröity tavaramerkki. Käytetty luvalla.